Frygtsomhed

← Tilbage

NATURLIGT AT VÆRE FRYGTSOM
Det er naturligt at reagere frygtsomt over for noget, som man ikke kender. Hvis man kan blive bange for noget som helst, overlever man ikke ret længe. På den anden side ville man heller ikke overleve, hvis man frygtede alting. Det er derfor meget vigtigt, at hunden lærer, hvad den har grund til at frygte, og hvad den ikke skal være bange for. Denne indlæring er nødvendig for, at hunden kan tilpasse sig til sine omgivelser, og det sker lettest tidligt i livet.

TEGN PÅ FRYGTSOMHED
Hvis en hund er frygtsom, viser den det ved at være urolig, og mere eller mindre krybende forsøger den at undgå det, som den er bange for. Hunden vil samtidig vise tegn på underlegenhed ved, at den holder hovedet sænket samtidig med, at ørerne er lagt tilbage, mundvigene er ”lange” og øjnene er ”smalle”. Desuden drejer hunden ofte hovedet væk for at undgå øjenkontakt. Hunden farer desuden sammen ved pludselige bevægelser og forsøger at flygte. Ofte har især unge hunde rejst børsterne langs hele ryggen, og nogle hunde gør. Begge dele er udtryk for, at hunden er på vagt.
For at få en rolig og lydig hund er det vigtigt, at man som hundeejer forstår, hvorfor en hund gør, som den gør i forskellige situationer.

thumbnail.asp-10.jpeg
En frygtsom hund
%d bloggers like this: