Aggression

← Tilbage

AGGRESSION
En hund kan optræde aggressivt, når den føler sig udfordret eller truet, eller hvis hunden vil forsvare sit territorium, familiemedlemmer eller noget, som den mener tilhører den. En aggressiv hund vil normalt starte med at vise truende adfærd – f.eks. ved at knurre og vise tænder. Truende adfærd er et forsøg på at undgå en konfrontation. Hunden prøver at sige: ”Jeg ønsker ikke, at du kommer nærmere. Hold dig væk”. Hvis man går tættere på en truende hund, vil den true endnu stærkere, snappe eller gå til angreb. En hund med stor selvtillid vil ”stå fast”, mens en hund med lille selvtillid flere gange vil komme med korte udfald og trække sig tilbage.
Den aggressive og selvsikre hund vil have korte mundvige, så kun de forreste tænder blottes, fremadrettede ører og et stirrende blik med ”store” øjne. Den aggressive og usikre hund vil derimod have lange mundvige, så det meste af tandrækken ses, mere eller mindre tilbagelagte ører og smalle øjne. Hvis den truende hund er selvsikker, kan den have rejst børsterne på den forreste del af ryggen. Hvis den er usikker, vil den ofte have rejst børsterne langs hele ryggen eller på den forreste og bageste del.
Hunde gør på forskellig måde, afhængigt af de situationer, de er i. Hvis hunden er aggressiv, er dens gøen ofte dyb og mørk, som om den kommer helt nede fra maven. En hund, som bare vil påkalde sig opmærksomhed, fordi den har opdaget et eller andet, har en lysere gøen. Nogle hunderacer er dog mere gøende end andre.

%d bloggers like this: